Китай спря издаването на визи на пътуващи от Япония, съобщава Киодо.До

...
Китай спря издаването на визи на пътуващи от Япония, съобщава Киодо.До
Коментари Харесай

Китай спира да издава визи на пътуващи от Япония

Китай спря издаването на визи на пътуващи от Япония, съобщава " Киодо ".

До този ход се стигна, откакто Пекин заплаши да предприеме контрамерки против страните, въвели по-строги ограничавания за влизане на пътници от Китай заради обстановката с ковид.

Спирането на издаване на визи, за което бяха известени туристическите организации в Япония, пристигна, откакто по-рано през деня китайското посолство в Южна Корея обяви, че подобни ограничения ще бъдат въведени и за южнокорейски гости, " до момента в който не бъдат отстранени дискриминационните ограничавания за влизане против Китай ".

Говорителят на китайското външно министерство Уанг Уенбин съобщи, че Китай " твърдо се опълчва на дискриминационните ограничавания за влизане в прорез с научните обстоятелства ", които бяха признати от няколко страни, заради което страната му подхваща реципрочни ограничения.

Той прикани съответните страни да не се възползват от опцията да се " включат в политическа операция " и " да повлияят на естествения продан на личен състав и съдействие " сред Китай и тези страни.

Освен Япония и Южна Корея, няколко други страни, в това число Съединените щати, Англия, Франция, Италия и Испания, също ускориха граничния надзор за пасажери от Китай.

Тъй като в неделя Пекин отвори още веднъж границите си и отстрани карантината, Япония стегна в допълнение граничния си надзор за пасажери от континентален Китай, като към този момент ще изисква негативен тест за COVID-19 преди тръгване поради скока на случаите на вируса в прилежащата страна.

От четвъртък Япония ще включи и пасажерите, летящи непосредствено от Макао, към разпоредбите за влизане от Китай.
ТЕМА преди 1 ден 847 преди 3 дни 24286 преди 4 дни 21370
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР